top of page
Search
  • Writer's pictureEvropská Akademie vzdělávání

Proč studovat na Evropské škole v Praze

České školství je ve srovnání s kvalitou vzdělávání v jiných zemích považováno za špičkové a je velmi uznávané. České školství disponuje vysoce rozvinutým systémem vzdělávání, který zahrnuje povinnou školní docházku, dále učňovské a středoškolské vzdělání a také širokou škálu uznávaných vysokých škol a univerzit. Čeští žáci a studenti jsou v mezinárodních porovnáních úspěšní v matematice, přírodních vědách a informatice. Díky tomu se Česká republika umisťuje na vysokých příčkách v žebříčcích kvality vzdělávání.


Česká republika má bohatou historii v oblasti vědy a techniky a její vzdělávací instituce vyprodukovaly mnoho významných osobností a vynálezů, které ovlivnily svět. Níže uvádíme několik příkladů:


  • Karel Čapek: spisovatel, který je považován za zakladatele českého sci-fi žánru a jeho knihy byly přeloženy do mnoha jazyků po celém světě.

  • Jaroslav Heyrovský: chemik a vynálezce, který v roce 1959 získal Nobelovu cenu za chemii za objev polarografie, metody studia chemických reakcí pomocí elektrody.

  • Jan Evangelista Purkyně: vědec, který se zabýval mnoha obory včetně biologie, fyziky a filozofie. Jeho objevy v oblasti vidění a optiky jsou stále využívány v moderním světě.

  • František Křižík: inženýr a vynálezce, který se zabýval elektrifikací a elektrickými zařízeními. Jeho nejznámějším vynálezem je reflektor s přímým paprskem, který se používá pro osvětlení velkých ploch a budov.

  • Tomáš Havlíček: inženýr a vynálezce, který se zabývá vývojem bezkontaktních technologií pro bezpečnostní a zdravotnické účely. Jeho vynálezy zahrnují například bezdotykový teploměr pro měření tělesné teploty nebo bezkontaktní dálkové ovládání elektrických zařízení.

  • Jan Švejnar: ekonom, který se zabývá makroekonomií a ekonomikou rozvoje. Je profesorem na University of Michigan a jeho výzkum je publikován v řadě prestižních časopisů.

  • Tomáš Baťa: Podnikatel a filantrop, který založil řetězec obchodních domů Baťa. Jeho firma se stala jednou z největších a nejúspěšnějších na světě a Tomáš Baťa je dodnes považován za jednu z nejvýznamnějších českých podnikatelských osobností.

  • Jan Koum: Podnikatel a spoluzakladatel společnosti WhatsApp, která se stala jednou z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě. WhatsApp byla v roce 2014 prodána společnosti Facebook za 19 miliard dolarů a Jan Koum se stal jedním z nejbohatších lidí na světě.

  • Petr Nečas: Bývalý předseda vlády České republiky, který se stal po ukončení své politické kariéry ředitelem společnosti McKinsey & Company pro střední a východní Evropu. V současné době je považován za významnou osobnost v oblasti businessu.

  • Jan Kašpar: Podnikatel a zakladatel společnosti Aero Vodochody, která se zabývá výrobou letadel a zbrojní techniky. Aero Vodochody se stala jednou z největších společností v oboru a její letadla jsou používána v mnoha zemích po celém světě.

  • Semtex: Výbušnina, která se používá v civilním i vojenském sektoru. Byla vynalezena v 60. letech 20. století v Československu a později se stala široce používanou po celém světě.

  • Detektor neviditelných letadel: Systém, který je schopen detekovat neviditelná letadla pomocí infračerveného záření. Tento vynález byl vyvinut v 90. letech 20. století v Československu a může být použit pro vojenské účely nebo pro monitorování vzdušného provozu.

  • Oční kontaktní čočky - první oční kontaktní čočky byly vyvinuty v roce 1948 českým lékařem Ludvíkem L. J. Dubou. Oční kontaktní čočky jsou tenké plastové čočky, které se nasazují na oči a slouží ke korekci vidění namísto dioptrických brýlí.



Toto je pouze několik příkladů ze širokého spektra významných osobností a vynálezů, které pocházejí z České republiky. Mnozí z řad absolventů českých škol se stali významnými osobnostmi v oblasti vědy, umění, literatury, politiky a mnoha dalších oborů. Jejich práce měla zásadní vliv na rozvoj a vývoj české i světové společnosti.


České vysoké školy jsou v současnosti považovány za jedny z nejlepších v Evropě a produkují mnoho významných odborníků, vynálezců a úspěšných podnikatelů, kteří jsou známí po celém světě. Každý kdo touží po úspěchu a chce se stát jedním z nich by měl zvážit studium na české vysoké škole.


České vysoké školy poskytují kvalitní vzdělání a jsou zaměřené na odbornost a praktické znalosti. To je důležité pro to, aby se absolventi stali skutečnými odborníky ve svém oboru a měli potřebné dovednosti pro uplatnění se na trhu práce. Kromě toho se české vysoké školy také zaměřují na výzkum a inovace, což studentům poskytuje příležitost zúčastnit se výzkumných projektů a získat cenné zkušenosti v oblasti výzkumu a vývoje.


Studium na české vysoké škole také otevírá dveře k úspěchu v podnikání. Mnoho úspěšných podnikatelů začalo svou cestu k úspěchu právě na české vysoké škole, kde získali potřebné znalosti a dovednosti pro vedení vlastního podniku. Kromě toho se na českých vysokých školách často pořádají podnikatelské soutěže a workshopy, které pomáhají rozvíjet podnikatelské schopnosti a dovednosti.


Evropská akademie vzdělávání připravuje studenty ve vysokoškolských oborech na lepší budoucnost a díky špičkově propracovanému on-line systému studia pomáhá dosáhnout naplnění snů studiem, které není časově omezující ani při plnění pracovních povinností. Věříme, že naše kvalitní vzdělávací programy a skvělí lektoři pomohou každému dosáhnout svých cílů ať jsou jakkoli vysoké. Absolventi Evropské akademie vzdělávání se stávají úspěšnými profesionály v oboru, který si zvolili.


77 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page
Váš dotaz?